ADR nieuwsberichten

Sociaal-culturele activiteiten verboden vanaf 29/10/2020

Vanaf 29 oktober 2020 mogen er geen sociaal-culturele activiteiten meer doorgaan tot minstens 17 november 2020. Dat betekent geen restaurantdagen of recepties, maar ook geen bestuursvergaderingen en geen activiteiten zoals begeleide wandelingen of deur-aan-deur-verkoop.

Probeer dus zo veel mogelijk online te overleggen. Weet je niet hoe dat moet? Bij de ADR-academie vind je een handleiding voor het online vergaderen met Webex. De werking van Webex is gelijkaardig aan die van andere toepassingen zoals Microsoft Teams en Zoom. Je kan natuurlijk ook altijd Whatsapp of Facebook Messenger gebruiken. Deze tools zijn ook handig om met je partnerdorp in contact te blijven.

Algemeen, vanaf 2 november, geldt dat je nog maximum 1 knuffelcontact mag hebben. Deze persoon mag je bij jouw thuis uitnodigen. Buiten mag je met maximum 4 personen zijn op 1.5 m afstand. Erediensten zijn verboden, maar gebedshuizen mogen open blijven.

Let op: het gaat hier om federale maatregelen, ga zeker ook na wat de regels zijn in jouw gemeente. Deze kunnen namelijk strenger zijn.

Lokale steunmaatregelen

De laatste 6 maanden kon je als ADR-groep (bijna) geen activiteiten organiseren of moest je ze terug afgelasten. Dat heeft waarschijnlijk financiële gevolgen. Alle lokale besturen kregen deze zomer 87 miljoen euro uit het Noodfonds Cultuur van de Vlaamse regering om lokale verenigingen (cultuur, sport en jeugd) te ondersteunen.

In dit overzicht vind je terug hoeveel jouw gemeente kreeg. De gemeentes beslissen zelf wat ze met dit geld doen en hoe ze dit verdelen. Kijk eens op de website van jouw gemeente wat hun strategie is en neem eventueel contact op met het bestuur om te bekijken of jouw groep in aanmerking komt. Tenslotte is jouw ADR-groep (al geruime tijd) een vaste waarde binnen het verenigingsleven van jouw gemeente.

Heb je vragen over de corona- of steunmaatregelen? Heb je hulp nodig? Aarzel niet om contact op te nemen via info@adrvlaanderen.be.

Mijn ADR login