voor vrijwilligers

ADR-Vlaanderen  is altijd op zoek naar vrijwilligers bijvoorbeeld voor redactioneel werk of om te helpen bij het organiseren van (inter)culturele evenementen. Heb je ideeën die aansluiten bij onze missie? We horen het graag! Ook onze lokale ADR-groepen  uit heel Vlaanderen ontvangen jou met open armen. Wil je ADR-Vrijwilliger worden? Neem contact op met ons en we geven je graag meer informatie.

Check hieronder wat je mogelijkheden zijn als vrijwilliger .

Onze organisatie verenigt meer dan 60 vrijwilligersgroepen die overal actief zijn in Vlaanderen. Er is dus zeker een Roemeniëwerking in je buurt. Allemaal ondersteunen zij sociaal-maatschappelijke projecten in een bepaalde regio van Roemenië. Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe mensen die hen kunnen bijstaan bij hun werking hier en in Roemenië.

Overzicht lokale groepen

Ben je graag bezig met communicatie? Is filmen en monteren helemaal iets voor jou? Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die ons willen bijstaan met onze communicatie naar de buitenwereld toe. Buna is ons magazine dat vijfmaal per jaar verschijnt. Daarnaast zijn we ook actief op sociale media zoals Facebook en YouTube waar we regelmatig berichten over onze activiteiten en alles wat te maken heeft met Roemenië. Werk je graag mee aan onze communicatie?

Voor meer informatie,
gebruik 
dit formulier

Binnen ADR-Vlaanderen zijn er verschillende werkgroepen die zich bezighouden met een specifiek thema of een specifieke doelgroep. Er is een werkgroep Toerisme die zich bezighoudt met de promotie van Roemenië als vakantiebestemming. Er is een werkgroep Jeugd die alles wat met jeugd en Roemenië te maken heeft ter harte neemt. Er is een werkgroep brandweer die de vrijwillige brandweer in Roemenië probeert te helpen waar mogelijk. Tot slot is er ook een werkgroep fondsenwerving die nadenkt over strategieën om financiële middelen te vergaren voor onze projecten in Roemenië.

Vind hier meer informatie over onze werkgroepen

Steek je graag de handen uit de mouwen op evenementen? Met ADR-Vlaanderen organiseren wij jaarlijks verschillende activiteiten waar we heel wat praktische ondersteuning kunnen gebruiken.

Vind hier meer informatie over evenement ondersteuning

ADR Flash

Schrijf in op onze ADR Flash nieuwsbrief. Zo wordt je op de hoogte gehouden van de belangrijkste gebeurtenissen over ADR-Vlaanderen.

Steun ons!

ADR-Vlaanderen is een erkende sociaal-culturele organisatie. Giften aan het fonds ‘Vrienden van ADR-Vlaanderen’ komen in aanmerking voor een belastingsvermindering (enkel in België). Je kunt er ook ADR-Vlaanderen als goed doel op te nemen in jouw testament of door via Trooper online te shoppen.

Vind hieronder meer details hoe je ons kan steunen..

 

Je kunt een abonnement nemen op het  magazine Buna van ADR-Vlaanderen. Buna verschijnt 5 keer per jaar. Het geeft een inkijk in de activiteiten van verschillende ADR-groepen, vrijwilligers die Roemenen en Vlamingen samenbrengen in Vlaanderen en projecten ondersteunen in Roemenië. Verder komen er in elk nummer boeiende actuele thema’s aan bod over de Roemeense en Belgische samenleving en de relatie tussen beiden. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: vakantietips, inburgering van Roemenen in België, Europa, de Roemeense actualiteit, Roemeense Belgen aan het woord, tradities, een recept en veel meer.

Abonneer nu

De bestuursploeg van ADR-Vlaanderen wil koepel zijn voor alle ADR-groepen: groot of klein. Een goed contact met de Vlaamse ADR-groepen en de ADR-regio’s is hierbij belangrijk.

Daarom zijn wij dagelijks voor onze leden bereikbaar tijdens de kantooruren: telefonisch, via mail of via een bezoekje aan het ADR-secretariaat.

Maar het lidmaatschap biedt nog méér voordelen.

Schrijf je hier in.

ADR-Vlaanderen is aangesloten bij Trooper, hierdoor kan je de organisatie financieel steunen zonder een cent extra uit te geven!

Dit doe je door volgende 4 stappen:

    1.  Ga naar www.trooper.be/adrvlaanderen.
    2. Kies de webshop  waar je een aankoop wil doen. Bij elke webshop staat vermeld hoeveel procent van jouw aankoop terechtkomt bij ADR-Vlaanderen.
    3. Vul je e-mail adres in om te weten hoeveel je verzameld hebt voor ADR-Vlaanderen.
    4. De webshop van de gekozen winkel opent en je kan een bestelling plaatsen zoals anders (zonder extra kosten).

Klaar! Jij kan genieten van je aankopen en wij zijn je dankbaar voor je bijdrage.

Ga naar Trooper

Koop je niet online of wil je ADR-Vlaanderen of zijn projecten net iets meer steunen?

Dat kan door een gift te doen.

Je steun is zéér welkom!

Doe een gift!

Het Fonds “Vrienden van ADR-Vlaanderen” is opgericht om een aantal projecten van ADR-Vlaanderen in Roemenië financieel te ondersteunen.

De focus ligt op het opzetten en ondersteunen van thuiszorg in Roemenië en het verder ontwikkelen en verstevigen van middenveldorganisaties in Roemenië.
  •  

Hier vind je meer informatie

Wilt u dat er nog iets zinvol gebeurd met uw vermogen na uw overlijden? En wenst u dat uw erfgenamen niet zoveel successierechten moeten betalen? Dat kan. Via de formule van het duolegaat steunt u een goed doel en uw erfgenamen hebben een extra voordeel.

Voor meer informatie,
gebruik dit formulier

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over vrijwilligerswerk of heb je een specifieke vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier.

ADR-Vlaanderen

Korte Begijnenstraat 18
2300 Turnhout
014/40.31.63
administratie@adrvlaanderen.be

RPR:
Turnhout
Ondernemingsnummer:
BE0874536657
Bank:
BE90 7785 9751 7732 / GKCCBEBB

ADR Flash

Schrijf je hier in op onze ADR Flash nieuwsbrief. Zo wordt je op de hoogte gehouden van de belangrijkste gebeurtenissen over ADR-Vlaanderen.

Mijn ADR login