ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Een gezonde gemeente

ADAM
Thuiszorg

Roemenië in sociaal perspectief
Brandpreventie

Gedurende de 34-jarige werking van ADR-Vlaanderen is er veel aandacht gegaan naar het opzetten van een kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen in Roemenië.

In Roemenië werken we met The Open Network aan een ‘lokaal gezondheidsplan’ en in Vlaanderen aan een ‘Masterplan’ voor onze projecten in Roemenië, i.s.m. HICT. 

Op de dag van vandaag zijn er verschillende ‘best practices’ in Vlaanderen. Enkele voorbeelden: thuiszorgwinkel in Turnhout, Gepro-dienst CM (Gezondheidspromotie en beweging) Turnhout, wachtdienst huisartsen regio Turnhout, wijkgezondheidscentrum De Ridderbuurt in Leuven, Thomas More hogeschool voor verpleegkunde en vroedkunde in Turnhout, LOGO Kempen in Turnhout, Sociaal Huis in Geel, Wit-Gele Kruis regio Geel, Diabetes Liga in Gent en het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel.

In Roemenië zijn er verschillende projecten opgestart: verschillende medische centra (A.D.A.M), thuiszorg, inleefreizen, TON regionale trainingen in Roemenië, deelname aan de `Belgische week`, het tweejaarlijks gedecentraliseerd forum… Ook in de strijd tegen Covid heeft ADR-Vlaanderen de dorpen en steden zo goed mogelijk ondersteund.

Nieuwsberichten gezondheidszorg

Thuiszorg

Om mensen zoals Constantin op een structurele manier te helpen startte ADR-Vlaanderen in 2016 het thuiszorgproject op. In samenwerking met The Open Network for community

Lees verder »
Categorie: Een gezonde gemeente