ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Wandelreizen door Roemenië

Een trektocht door de laatste oerbossen van Europa, door de hoge Karpaten of door de lagere heuvels? Dan lonkt Roemenië!

Met rugzak en tent of van pension naar pension, door ongerepte natuurparken, begeleid spotten van beren en bizons en meer.

De zuidelijke Karpaten en de Banaterbergen zijn een paradijs voor fauna , flora en uiteraard voor de wandelaar. Praktisch onbewoond, kan je hier dagenlang trails volgen door de wilde natuur. Het gebied is zo waardevol en uitgestrekt dat het WWF hier “rewilding projecten” heeft gestart. Europese bizons leven er opnieuw vrij in hun natuurlijk biotoop. In de Timișvallei, die de scheiding vormt van de hoge zuidelijke Karpaten en de Banater bergen ligt het dorp Slatina-Timiș (verbroederd met Geel). Van hieruit hebben Vlaamse vrijwilligers de streek verkend met hulp van lokale bergwandelaars en mountainbikers. Trekkings werden ontworpen voor jeugdbewegingen: Akabe de Pioen – Geel , scoutsgroep Bossut en mountainbikers . Het waren fantastische ervaringen.

Reizen op maat voor ervaren wandelaars door de zuidelijke Karpaten in de omgeving van Slatina-Timiș

Er is voor elk wat wils: door het hooggebergte met tent en rugzak of iets gemakkelijker door de natuurparken van pension naar pension. Lange afstandsroutes verkennen door rivierkloven en oerbossen. Ook het begeleid spotten van beren en bizons met ervaren gidsen is uniek.

Alle tochten worden op maat gemaakt naar uw wensen:

 • hulp bij reservaties van vluchten, pensions en gidsen.
 • Met rugzak en tent of van pension naar pension.
 • Door ongerepte natuurparken, het hooggebergte Retezat, de Tarcubergen, de lagere Banaterbergen of de nieuw uitgezette E3 wandelroute verkennen in de Banat regio: Donau – Poiana Marului. Ook de “Via Transilvanica” een lange afstandsroute van 1400km dwars door Roemenië is in deze streek over 250km gemarkeerd. 
 • Begeleid spotten van beren en bizons.
 • Op maat gemaakt naar uw wensen: gps-tracks, kaarten en infomap.

Hoe het werkt

Periode

 • De meest geschikte periode is van begin mei tot einde september.
 • Plan uw reis tijdig zodat we de slaapplaatsen kunnen reserveren

Grootte van de groep

 • Met rugzak en tent: een tiental personen.
 • Voor het spotten van wilde dieren: transport en slaapplaatsen beperkt tot 6 personen.
 • In sommige pensions kunnen maximum 8 personen logeren.

Transport naar en in Roemenië

 • Low cost maatschappijen vliegen op Timisoara, Sibiu, Craiova en Cluj-Napoca. Mits tijdig boeken lukt het meestal rond 180€/persoon, rugzak inbegrepen (2023) = heen en terug.
 • Een shuttle –minibus- wordt geregeld aan 0,65€/km (x2) per groep van luchthaven naar pension van vertrek en aankomst.

Andere afspraken

 • Bij tochten door het hooggebergte wordt ook een alternatieve track op lagere hoogte uitgewerkt, in geval de weersomstandigheden slecht zijn.
 • De trekkers met tent/rugzak kamperen vrij en waar dit niet mag (Retezat) op de aangeduide plaatsen in de info-map.

Kosten

De kosten voor de wandelaars van pension naar pension bedragen + 45€ per persoon (2023) per dag op basis van 2-persoonskamer, ontbijt, picknick en avondmaal inbegrepen.

We vragen per persoon onkostenvergoeding onder de vorm van een gift  van 50€ voor de uitwerking op maat van uw wandelreis: gpx tracks, info-map, hulp bij het boeken van vluchten en pensions,  contacteren van gidsen voor het spotten van wilde dieren. Deze euro’s worden integraal besteed voor onze projecten: gezondheids- en thuiszorg in Roemenië.

Meer informatie

De wandelreizen door Roemenië zijn een initiatief van ADR-toerisme.

Nog niet overtuigd? Bekijk de foto's