ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Het Roemeense platteland heeft uw hulp nodig

Aandacht voor het welzijn van de Roemeense plattelandsbevolking staat sedert 1988 centraal in het werk van Actiedorpen Roemenië Vlaanderen (ADR) en tientallen Vlaamse Roemeniëcomités.
Als gevolg van de migratie van veel jonge mensen naar de stad of naar West-Europa rijzen er sedert enkele jaren nieuwe problemen op het Roemeense platteland.
Om de vele lokale initiatieven op het vlak van volksgezondheid, jeugdwerking, vrouwen-, mannen- en boerenverenigingen te ondersteunen werd The Open Network for community development opgericht. Het nationale TON secretariaat en de regionale trainers helpen de lokale groepen bij de organisatie van activiteiten en brengt de groepen samen op regionale en nationale vormingsdagen.

TON groeit. Door tal van samenwerkingsakkoorden met andere verenigingen krijgt het netwerk meer vorm en bekendheid. Om de groei de komende jaren te waarborgen spreken we jou aan.

Het rijke verenigingsleven in Vlaanderen is mee de oorzaak van onze welvaart. De mensen op het Roemeense platteland leren langzaam maar zeker de voordelen kennen van ‘verenigen’. Hiervoor hebben ze nog enkele jaren onze steun nodig.

Daarom zijn we op zoek naar de vele kleintjes zodat we samen iets groots kunnen maken.

Stort 10 € op rekening BE90 7785 9751 7732 van ADR Vlaanderen met vermelding
“steun TON” en zoek 5 vrienden die dit ook doen.

Ons doel is om in Vlaanderen zo veel mogelijk mensen te vinden die elk 5 vrienden overtuigen om TON te steunen.

Je kan je emailadres achter laten op www.adrvlaanderen.be Zo blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen ADR en TON.