ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Casa Del Mundo in Aalst

Op zondag 5 september gaat Casa del Mundo opnieuw door op de Oude Vismarkt in Aalst.

Casa del Mundo is in Aalst hét wereldfeest met de gekende infomarkt, het wereldrestaurant en de muzikale animaties. Het is ook hét feest van fairtrade, diversiteit en solidariteit met de ontwikkelingslanden.

Meer dan 25 verenigingen of organisaties stellen zich voor op de info- en verkoopsmarkt. Allemaal hebben ze iets te maken met de mondiale thema’s van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

In tijden waarin we allemaal geconfronteerd worden met de fragiliteit van onze gezondheidszorg, willen we dit jaar met Casa del Mundo de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen rond gezondheid extra in de kijker zetten. Minder dan de helft van de wereldbevolking wordt gedekt door essentiële gezondheidszorg. Door de COVID-pandemie komt gezondheidszorg extra onder druk te staan waardoor het verbeteren van toegang tot gezondheidszorg in het gedrang komt. Daarom is het belangrijk om naast het bestrijden van de COVID-pandemie ook andere uitdagingen niet uit het oog te verliezen. Betaalbare gezondheidszorg voor iedereen! Wij ondersteunen uitdrukkelijk de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen aan het Westen om dringend vaccins ter beschikking te stellen van de armere landen.

In het wereldrestaurant op de Oude Vismarkt, open vanaf 12u, bieden de eetkraampjes gerechten aan uit verschillende hoeken van de wereld: van Afrikaanse , Spaanse tot Indonesische hapjes.

Met een lokaal, bio of fairtrade drankje kan het publiek genieten van de muzikale optredens op het groot podium.

PROGRAMMA
Om 14u stelt het Vredeshuis de genomineerden van de Vredesprijs voor.

Om 14u30 speelt de groep Sisters On Sofa.

Sisters on Sofa zijn 4 muzikanten/zangeressen uit het Aalsterse. De groep pakt uit met een gevarieerd programma met goed in ieders oor liggende Nederlands-, Frans- en Engelstalige covers.

Om 16u30 gaat het programma verder met de prikkelende Latino-formatie Daniel Lopez & D’Love.

Liveband D’Love bestaat uit rasechte Cubanen die de typische salsamuziek brengen, zoals de merengue , bachata , kizomba , son en rumba! Ze zorgen voor een zomerse sfeer. Daniel Lopez is geen onbekende in België en al helemaal niet in de latin scene. Enkele jaren geleden schopte Daniel het ver in The Voice van Vlaanderen.

Daarna volgt nog een Latino DJ-set als sfeervolle afsluiter.

Praktisch:
Casa del Mundo
Zondag 5 september ’21 van 12u tot 20u
Oude Vismarkt en Onderwijsstraat in Aalst.
Hoofdingang via de Burchtstraat.

Gratis toegang

Alle bezoekers en medewerkers hebben een Covid Safe Ticket nodig.
Controle van de QR-code op het de Covid Safe Ticket (op smartphone of op papier) en een identiteitsbewijs.
Alle info via
www.casadelmundo.be

 

Datum

05 sep 2021
Verlopen!

Tijd

12.00 - 20.00