ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Project “Sarmale” door Thomas More

Sarma (Roemeens: sarmale) is een gerecht dat populair is in Turkije, Centraal-Azië en de Balkan. De lekkernij bestaat uit een speciaal toebereid vulsel van rijst, tomaten en gehakt, dat wordt opgerold in druiven-, kool-, spinaziezuring- of snijbietbladeren. Sarma betekent opgerold in het Turks.

Het wordt gekookt, maar kan eveneens koud geserveerd worden met verse citroenen. In Roemenië is het gebruikelijk het gerecht warm te serveren in combinatie met chilipeper en mămăligă.

Sarmale wordt in vele landen bereid, elk met een eigen “touch”.

Enkele studenten van Thomas More organiseren in april een (kook) workshop rond het thema “Sarmale”.  De bedoeling van deze kookshop is om mensen samen te brengen van verschillende nationaliteiten die hun versie van Sarmale  komen presenteren aan het publiek.  ADR-Vlaanderen was bereid om de studenten op weg te helpen met allerlei tips en info.

Op 15 april zullen de studenten een infomoment houden ivm hun project (eindwerk) voor de genodigden.  De deelnemers kunnen dan proeven van de Roemeense Sarmale. Dit infomoment gaat door in Taverne De Netevallei, Eindhoutseweg 110, 2440 Geel om 18.30 uur.

Op 27 april gaat de presentatie van start vanaf 16 uur in de locatie van VZW Bij Ons Thuis, Franseliniestraat 34, 3201 Langdorp-Aarschot.  De deelnemers komen hun eigen versie van Sarmale presenteren zodat er een mooie uitwisseling ontstaat van verschillende varianten van Sarmale.

Heb je ook zin gekregen in Sarmale?  Bekijk dan hier één van de recepten.

locatie

VZW Bij Ons Thuis
Franseliniestraat 34, 3201 Langdorp-Aarschot

Datum

27 apr 2024
Verlopen!

Tijd

16.00 - 19.00

organisator

ADR-Vlaanderen
Telefoon
+32 14 403 163
E-mail
info@adrvlaanderen.be
Website
https://adrvlaanderen.be/