ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Roemeens Orthodoxe Lente

De Roemeense Orthodoxe Parochie “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” gebruikt sinds enkele jaren de Heilig Hart Kerk op het Kerkplein in Turnhout. De nieuwe bestemming loste het probleem van leegstand op.,Door te fungeren als orthodoxe gebedsplaats met ruimte voor ontmoeting en verbinding krijgt de meer dan 100 jaar oude kerk een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis.

Destijds (1903-1907) werd de kerk opgericht omwille van een groeiende Turnhoutse bevolking. Buurtbewoners waren vragende partij voor een eigen parochie en kerk. De Heilig Hart Kerk fungeerde decennia lang als motor in de wijk.

Door de terugloop van het aantal kerkbezoekers, geraakte de kerk in onbruik. Maar net zoals 100 jaar geleden vroeg de sterk groeiende Roemeens gemeenschap in Turnhout een eigen kerk om hun geloof te belijden.

Mede onder impuls van priester Gabriel en zijn team kent de kerkwerking een enorm succes. Openheid naar de buurt en deelname aan diverse publieke evenementen zorgen voor een positieve dynamiek.

Op 7 juli 2023 werd de kerk door Vlaanderen erkend als lokale geloofsgemeenschap.

ADR-Vlaanderen ondersteunt mee publieke activiteiten en zorgt voor een begeleiding bij de uitbouw van de werking van de kerkraad.

Zo kan je ons vinden op 12 november 2023 op het kerkplein in Turnhout.

locatie

Heilig Hartkerk Turnhout
Kerkplein, Turnhout

Datum

12 nov 2023
Verlopen!

Tijd

13.00 - 17.00

organisator

ADR-Vlaanderen
Telefoon
+32 14 403 163
E-mail
info@adrvlaanderen.be
Website
https://adrvlaanderen.be/