ADR-Vlaanderen

Kunstproject

"Oneindige Zuil - Coloana Infinitului"

Tijdens het kunstproject kunnen deelnemers thuis een schilderij maken of poëzie schrijven. Daarbij worden ze begeleid via video’s, webinars en (online) groepsbijeenkomsten. Op het einde van het parcours zullen de kunstwerken verzameld en tentoongesteld worden als één geheel vergelijkbaar met ” de Oneindige Zuil” van de grote Roemeense beeldhouwer Constantin Brancusi.

De deelnemers kiezen een thema waarrond ze willen werken, op basis daarvan worden ze ingedeeld in 3 groepen:

  • Brancusi: abstracte, geometrische vormen
  • Roemeense Blouse (IA): traditionele symbolen
  • Mythes en Legende: gedichten en poëzie schrijven

Doe mee!

Dit project is bedoeld voor volwassenen. Iedereen met een hart voor Roemenië kan deelnemen, er is geen ervaring vereist. Voor mensen die nog onvoldoende Nederlands spreken, wordt er zo veel mogelijk vertaald naar het Roemeens.

Inschrijven voor het project kan tot 25 april 2021. Vanaf 5 april kunnen deelnemers filmpjes kijken over de technieken, daarna volgen er groepsessies en webinars. Op zondag 13 juni eindigt het project, daarna worden de kunstwerken verzameld voor een (reizende) tentoonstelling.

Deelnemen is gratis, je dient wel zelf een doek van 30cm X 40 cm of 40 X 50cm te voorzien (te koop in Action, Ava, De kwast, …) en materiaal. Dat materiaal hoeft niet duur te zijn, je kan al veel doen met dingen die je in de kast hebt liggen. Meer informatie en inspiratie krijg je tijdens het project. Voorlopig zal alles online verlopen indien mogelijk kunnen er later kleine groepjes fysiek samenkomen.

Aan de slag

 Na het bekijken van de filmpjes met uitleg over technieken (onderaan deze pagina) en/of deelname aan het infomoment kunnen de deelnemers kiezen wat ze gaan maken. Materialen die je kan gebruiken zijn: acrylverf, gouache ( plakkaatverf), aquarellen, potloden, houtskool, pennen, hout, stoffen, draad, stenen, jute,… Je kan ook andere technieken gebruiken zoals de collagetechniek waarbij je bijvoorbeeld een naaiwerk het de doek kan plakken of foto’s/tekst/ 3D-elementen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Webinars en bijeenkomsten

Webinar mythes en legendes

De Roemeense mythes en legenden kunnen dienen als inspiratiebron voor alle groepen van het kunstenproject. Tijdens dit webinar zullen de vier mythes en legendes gepresenteerd worden die volgens de beroemde literatuurwetenschapper George Călinescu essentieel zijn voor de Roemeense cultuur: “Het jonge schaap” – Mioriţa, “Meester Manole”- Meşterul Manole, “Trajanus en Dochia” – Traian şi Dochia, “De vliegende Eros “- Zburătorul. Daarnaast komt ook de legende van “De Meestervogel” – Maiastra aan bod.

Deze webinar is afgelopen, wens je de presentatie of de opname te ontvangen? Mail dan naar info@adrvlaanderen.be.

Informatiemoment op vrijdag  9 april 2021 om 20 uur

Tijdens het informatiemoment krijg je meer praktische informatie over het project, krijg je uitleg over mogelijke technieken en voorbeelden. Inschrijven is niet nodig als je al bent ingeschreven voor het kunstenproject.

Het informatiemoment is afgelopen, wens je de presentatie te ontvangen? Mail dan naar info@adrvlaanderen.be

Webinar inspiratiebronnen ‘Oneindige Zuil – Coloana Infinitului’ op maandag 12 april om 20 uur

Tijdens het webinar krijg je meer informatie over de drie thema’s van het kunstenproject: Brancusi, de Roemeense blouse en Mythes en Legendes. We sluiten af met enkele nummertjes van Raluca Patuleanu, internationaal bekende panfluitartiest. Inschrijven is niet nodig als je al bent ingeschreven voor het kunstenproject.

Deze webinar is afgelopen, wens je de presentatie te ontvangen, mail dan naar info@adrvlaanderen.be.

Filmpjes met inspiratie en informatie

Inleiding Technieken

Techniek schilderen met acrylverf

Hou deze pagina op het Facebookevenement in de gaten voor meer filmpjes.

Mijn ADR login