ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Sociale kaart
Bozovici
Caraș-Severin
Romania

September 2023

Het doel van een sociale kaart is om informatie over een stad zoals Bozovici samen te brengen om zo de behoeften van de lokale gemeenschap te achterhalen. De sociale kaart van Bozovici is gebaseerd op:

  • Kwantitatieve gegevens (statistieken): hiervoor kan worden verwezen naar de gegevens die beschikbaar zijn op de website van het Roemeense Nationale Instituut voor Statistiek (www.insse.ro), de laatste volkstelling en statistieken op websites van openbare instellingen.
  • Kwalitatieve gegevens: verzameld door middel van ‘Photo Voice’ en interviews met beleidsmakers in de gemeente en de inwoners van Bozovici, uitgevoerd door verschillende groepen studenten die deelnamen aan de BIP Immersion Trip 2023.

Het resultaat van deze sociale kaart is om te laten zien hoe verschillende leeftijdsgroepen in Bozovici denken over bepaalde onderwerpen (medische zorg, economie, gemeenschap, ontwikkeling van het dorp, onderwijs, familie, etc). Deze sociale kaart toont de gedachten en gevoelens van individuele inwoners van Bozovici over de onderwerpen aan de hand van voorbeelden of gesprekken. ADR-Vlaanderen en het Open Netwerk voor gemeenschapsontwikkeling (TON) gebruiken deze sociale kaart verder als een middel om plaatsen te analyseren om te zien hoe samenwerking kan worden verbeterd of opgezet op een manier die lokale ontwikkeling mogelijk maakt.

Het volledige rapport vind je hieronder: