ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Workshop ‘Een Roemeense kijk op Turnhout’

Op zaterdag 15 juli vond in Turnhout een boeiende workshop over storytelling plaats. Het evenement, georganiseerd door ADR-Vlaanderen en TON, trok een diverse groep Roemeens sprekende deelnemers aan die allemaal geïnteresseerd waren in de kunst van het vertellen van verhalen.

De workshop begon om 15u met een inspirerende introductie in het Roemeens van Patrick van den Nieuwenhof over het project ‘Een Roemeense kijk op Turnhout’. De facilitator, Cristina Chert, is een ervaren verhalenverteller. Ze benadrukte het belang van storytelling en hoe verhalen de kracht hebben om mensen te verbinden, boodschappen over te brengen en emoties op te roepen.

Na de introductie kregen de deelnemers de kans om zelf aan de slag te gaan. Cristina leidde hen door verschillende oefeningen om hun creativiteit en storytellingtechnieken te ontwikkelen. De deelnemers werkten in groepjes en bedachten originele verhalen over Turnhout. Het was fascinerend om te zien hoe elke groep zijn eigen unieke verhaal vorm gaf en hoe de deelnemers elkaar inspireerden en aanmoedigden. Ze traden op als verhalenvertellers en gebruikten verschillende technieken, zoals stemexpressie en lichaamstaal, om hun verhalen tot leven te brengen.

Daarna kregen ze de gelegenheid om zelf een kort verhaaltje te schrijven door de aangeleerde storytellingtechnieken toe te passen en aan de groep te presenteren. Tot slot kregen de deelnemers de kans om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen

We kunnen besluiten dat de storytelling workshop in Turnhout een inspirerende en verrijkende ervaring was. De deelnemers gingen weg met nieuwe inzichten, vaardigheden en een gevoel van gemeenschap.