ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Bib Permeke: Tijdelijke expo Over de Muur

Op dinsdag 9 november opent de tijdelijke tentoonstelling Over de Muur. Herinneringen aan 1989. Ruim dertig jaar na de val van het IJzeren Gordijn en de Berlijnse Muur vertellen 15 getuigen over hun ervaringen met communisme en democratie. Zij groeiden op in Oost-Europa, maar wonen nu in België.

In de expo maak je via getuigenissen kennis met verschillende verhalen van achter het IJzeren Gordijn. Hoe zag het dagelijks leven onder het communisme er uit? Was er contact tussen Oost- en West? En welke veranderingen brachten de politieke revoluties van 1989? Historische foto’s, citaten en privékiekjes bieden een inkijkje in het leven achter de Muur.

Ook als bezoeker denk je mee: wat is de erfenis van het revolutiejaar 1989?

Gelijktijdig met de expo verschijnt een lespakket over deze thematiek voor de derde graad secundair onderwijs. Er worden ook publiekslezingen georganiseerd over de geschiedenis van de omwenteling van 1989 in Polen en Roemenië.

Je kunt de expo van woensdag 17 november t.e.m. zondag 12 december individueel bezoeken tijdens de openingsuren van bibliotheek Permeke. De expo staat direct aan de inkom op het gelijkvloers. Heb je behoefte aan extra informatie of een gegidst bezoek, neem dan contact met ons op: vredescentrum@antwerpen.be

Het gratis lespakket voor het secundair onderwijs vind je vanaf november hier.

 De tijdelijke tentoonstelling Over de Muur is ontwikkeld in samenwerking met Evens Foundation, EuroClio en Centrum Historii Zajezdnia en met steun van het programma Europa voor de Burger van de Europese Unie.

 

meer info: https://www.vredescentrum.be/agenda/bib-permeke-tijdelijke-expo-over-de-muur.html

locatie

Bib Permeke

Datum

17 nov 2021 - 12 dec 2021
Verlopen!

Tijd

De Hele Dag

Een reactie achterlaten