ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemenië wil vaccinatie stimuleren door maaltijdcheques

Roemenië rapporteert hoogste aantal COVID-gevallen sinds eind mei

Op 11 augustus rapporteerde Roemenië 326 gevallen van COVID-19, het hoogste aantal sinds eind mei. Het aantal COVID-gevallen in het land steeg de laatste twee weken nadat het cijfer eind juni en begin juli onder 100 bleef. In totaal zijn 710 Covid-19 patiënten opgenomen in ziekenhuizen in het land, waarvan 96 op de intensive care. 8 personen zijn de laatste 24 uur overleden en op dezelfde termijn zijn 29.302 tests uitgevoerd. Meer cijfers lees je op de website van Romanian Insider.

Vaccinatie bij zorgkundige

Volgens een evaluatie van Sanitas, de unie van gezondheidszorg, is in totaal 68,22% van de artsen en 54,61% van de verpleegkundigen volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Bovendien kreeg 53,81% van de andere beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg (apothekers, kinesitherapeuten, enz.) al minstens één dosis. Meer vaccinatiecijfers lees je op de website van Romanian Insider.

Maaltijdcheques om vaccinatiegraad te doen stijgen

De regering is akkoord gegaan met het geven van maaltijdcheques aan iedereen die zich laat vaccineren tegen COVID-19. De maatregel is bedoeld om het aantal vaccinaties in het land te verhogen. Roemenië staat momenteel op de een-na-laatste plaats in Europa wat betreft de vaccinatiegraad (31,7%) van personen boven de 18 jaar. De maaltijdcheque zou 100 RON (zo’n 20 euro) waard zijn. Daarnaast denkt de overheid eraan om een loting te organiseren onder diegene die zich al hebben laten vaccineren. Dit pilootproject zou in totaal zo’n 50 miljoen RON kosten.

Roemenië verkoopt opnieuw vaccins

Na eerdere donaties, verkoopt Roemenië nu 700.000 vaccins aan Ierland gezien Roemenië ze niet gaat kunnen gebruiken omwille van de lage vaccinatiebereidheid. Op het einde van juni werden ook al 1.000 vaccins verkocht aan Denemarken.