ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Stijgend aantal gevallen van COVID-19 in Roemenië

Recordaantal nieuwe gevallen in een dag.

Gisteren werden er officieel 555 nieuwe gevallen van COVID-19 vastgesteld. Het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Hierdoor is het totaal aantal bevestigde gevallen gestegen boven de 30.000, 237 patiënten worden behandeld op intensieve zorgen (meer cijfers vind je op de overzichtspagina).

In deze context benadrukken de overheden nogmaals het belang van het volgen van de maatregelen. Raed Arafat, hoofd van het departement noodsituaties, zegt dat de continue stijging van het aantal gevallen te wijten is aan een deel van de bevolking die de regels bewust niet volgen. De enige manier om de cijfers te laten dalen is de bevolking ervan te overtuigen dat het volgen van de regels cruciaal is. Arafat vraagt om niet te luisteren naar campagnes die het bestaan van het virus ontkennen of het idee van individuele vrijheid gebruiken. Hij roept op tot solidariteit. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider (Engels).

Blue Air herstart vluchten naar o.a. België terwijl Oostenrijk reizen naar Roemenië afraadt.

Nu de restricties zijn opgeheven voor o.a. België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië (zie update 7 juli), zal Blue Air zijn geplande vluchten hernemen naar de meeste van hun traditionele bestemmingen. Met 250 vluchten per week zal de luchtvaartmaatschappij opnieuw volledig operationeel zijn. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider (Engels).

Ondertussen raadt Oostenrijk reizen van en naar Roemenië, Bulgarije en Moldavië af vanwege het stijgend aantal COVID-19 gevallen. Reizigers die uit deze gebieden terugkomen, moeten 14 dagen in quarantaine blijven. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider (Engels). Waarschijnlijk zal in ons land ook een verplichte quarantaine en coronatest gelden voor wie terugkeert uit ‘rode’ gebieden. Welke gebieden dat zullen zijn is nog niet duidelijk. Lees meer hierover op de liveblog van VRT news.