ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Thuiszorg

Om mensen zoals Constantin op een structurele manier te helpen startte ADR-Vlaanderen in 2016 het thuiszorgproject op. In samenwerking met The Open Network for community development en met steun van het Zwitsers-Roemeens samenwerkingsprogramma. Dat is een pilootproject voor het uitbouwen van sociaal-medische thuiszorg en uitleendiensten van revalidatiemateriaal in zes Roemeense dorpen.

Andere partners in het project zijn FDAAM, de Vlaamse partner van het dorp (ADR-groep), het lokale gemeentebestuur, de thuiszorgorganisatie ter plaatse, de Roemeense ziekteverzekering en seniorenorganisaties actief in Roemenië.

Om mensen zoals Constantin op een structurele manier te helpen startte ADR-Vlaanderen in 2016 het thuiszorgproject op.

In samenwerking met The Open Network for community development en met steun van het Zwitsers-RoemeensHet thuiszorgproject is een onderdeel van het “TON MasterplanRoemeense gezondheidszorg 2015-2024”.

Dit plan wil ADR-Vlaanderen verder uitvoeren door o.a.:

  • Advies, ondersteuning en opvolging (bij de uitbouw) van thuiszorginitiatieven.
  • Uitbouwen van een “Lokaal Gezondheidsconsortium” om samen te werken rond een gezonde gemeente en geïntegreerde gezondheidszorg.
  • Opzetten van pilootprojecten “Dagcentrum voor senioren”.•  Langdurige zorg in Roemenië onder de (politieke) aandacht brengen.
  • Opmaak van een wetsvoorstel langdurige zorg dat aan het Roemeens parlement zal worden voorgelegd.