ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Wet op isolatie en quarantaine goedgekeurd en ander nieuws.

Het Roemeense parlement keurt de wet op isolatie en quarantaine goed.

De wet was eerder ‘on hold’ gezet toen het Roemeens constitutioneel hof oordeelde dat deze inging tegen het recht op vrijheid. Hierdoor vertrokken ongeveer 1.000 coronapatiënten uit de ziekenhuizen, zo schrijft Romanian Insider. Op 16 juli werd een aangepast voorstel goedgekeurd door het Roemeens parlement. De wet wil een evenwicht zoeken tussen het recht op vrijheid van het individu en het beschermen van de volksgezondheid. Een van de regels zal zijn dat de isolatie in ziekenhuizen minstens twee dagen duurt, dokters kunnen dan vaststellen of het in dit geval nodig is dat de patiënt in het ziekenhuis blijft of kan kiezen voor quarantaine thuis. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

Testcentra’s in Roemenië zijn overvol

Dat melde de Roemeense minister van volksgezondheid Nelu Tătaru. Elke dag blijven er zo een 6.000 tot 7.000 testen liggen. Hij stelt voor om over te stappen op een systeem van 3 shiften in plaats van 2. Daardoor zouden alle testen kunnen onderzocht worden. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

Cijfer dagelijks aantal gevallen van COVID-19 blijft stijgen waardoor versoepelingen worden uitgesteld.

Romanian Insider bericht dat er gisteren, 21 juli, 994 nieuwe gevallen werden geregistreerd. Dit is het hoogste cijfers sinds de start van de pandemie. Zolang er geen verbetering komt in dit cijfer kunnen er ook geen nieuwe versoepelingen worden uitgevoerd. Eerste minister Ludovic Orban richtte zich tot de Horeca en zei dat het geen zin heeft om binnenrestaurants te openen zolang de maatregelen niet worden nageleefd in buitenrestaurants. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

Modulair ziekenhuis in Boekarest opent de deuren.

Het ziekenhuis is gebouwd met donaties van Roemeense bedrijven en individuele personen en werd vorige maand afgewerkt. Het ziekenhuis zou deze week in gebruik genomen worden en heeft 38 uitgeruste bedden voor coronapatiënten. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

Wizz air annuleert vluchten vanuit Roemenië

Wizz Air annuleert verschillende internationale vluchten omwille van de restricties die de lokale autoriteiten hebben ingevoerd. Het zou gaan om vluchten tussen Roemenië en Zweden, Portugal, Israël en De Verenigde Arabische Emiraten. Ook vluchten van en naar Oostenrijk worden opgeschort omwille van de restricties ingevoerd door de Oostenrijkse overheid. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.