ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

België opent ambassade in Chiṣinau

Tijdens een onderhoud tussen ambassadeur Viorel Cibotaru en een delegatie van ADR-Toerisme, wist de ambassadeur ons te vertellen dat België plannen heeft om een ambassade te openen in Chiṣinau. Dat zou de politieke relaties tussen beide landen gevoelig versterken en de Republiek Moldavië weer een stap dichter bij de Europese Unie brengen.

Vandaag heeft België enkel een Ereconsulaat in Chiṣinau, de hoofdstad van de Republiek. Je kan er terecht na het maken van een afspraak:

Ereconsulaat van België in Chisinau – Luc Engelen
Prumbitei 2/1 MD 2070 – Chisinau
Tel. (+373) 69414041
moldova@belgcons.md

Het ereconsulaat verleent o.m. bijstand aan Belgen die de Republiek Moldavië bezoeken. Om dat te doen heb je een geldig paspoort nodig. Dan kan je drie maanden in het land blijven. Voor die periode is geen visum nodig. 

Je kan vanuit Brussel rechtstreeks naar Chiṣinau vliegen met FlyOne, een Moldavische maatschappij. Kost van een ticket (met bagage) is ongeveer 320-330 euro (maand mei). Met de wagen kan je, op zo’n 70 km van Iaṣi, de grens over in Leuṣeni. De grenscontrole wordt in één keer afgehandeld door een gemengde ploeg van Roemenië en Moldova.