ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Webinar mythes en legendes

Iedereen die interesse heeft in de Roemeense cultuur is welkom op deze gratis webinar. Voor de deelnemers van het kunstenproject ‘Oneindige Zuil – Coloana Infinitului’ kunnen de mythes en legendes als inspiratiebron dienen.

Tijdens deze webinar zullen de vier mythes en legendes gepresenteerd worden die volgens de beroemde literatuurwetenschapper George Călinescu essentieel zijn voor de Roemeense cultuur: “Het jonge schaap”  – Mioriţa,  “Meester Manole”- Meşterul Manole, “Trajanus en Dochia” – Traian şi Dochia, “De vliegende Eros “- Zburătorul. Daarnaast komt ook de legende van “De Meestervogel” – Maiastra aan bod.

Tijdens de presentatie is er ruimte voor vragen over de mythes en legendes zelf, over de Roemeense cultuur en over de manier waarop deze mythes en legendes als inspiratiebron voor het project gebruikt kunnen worden.

De webinar wordt gegeven door Sorinela Ciobîcă. Sorinela is in Roemenië geboren en woont al 23 jaar in Nederland. Ze is gespecialiseerd in geschiedenis en culturele antropologie en werkt als docent geschiedenis, levensbeschouwing en wetenschap oriëntatie op het Sondervick College in Veldhoven. De webinar zal doorgaan in het Nederlands en het Roemeens.

Ben je al ingeschreven voor het kunstenproject? Dan moet je niets doen, je krijgt automatisch een uitnodiging voor deze webinar.

Neem je niet deel aan het kunstenproject, maar wil je wel naar de webinar komen? Klik dan op de knop ‘registratie’. Je krijgt enkele dagen voor de activiteit een link naar de online webinar.

Datum

06 mei 2021
Verlopen!

Tijd

20.00 - 22.00
Uitverkocht!

Een reactie achterlaten